Meer weten of een afspraak maken?
Bel met Monique: 06 2611 2739
Mail met Monique: monique@goedgevoed.info
Of ga naar de contactpagina
Met een schat aan ervaring in pedagogisch werk met kinderen begeleid ik jou en jouw kind graag zodat eten weer goed en ontspannen gaat.

Samen zoeken we oplossingen die zo goed mogelijk bij je kind, bij jou en je gezin passen. Ik begeleid je ook als je zwanger of net bevallen bent. Ook wanneer je vegetarisch of veganistisch eet.


Voor kinderen met eetproblemen


Ik ondersteun kinderen van alle leeftijden wanneer er eetproblemen zijn ontstaan door ziekte, zoals een allergie, coeliakie, maag-darmproblemen of ziekenhuisopname.

Begeleiding tijdens zwangerschap en direct na de geboorte


Tijdens of na een zwangerschap kan onder- of overgewicht of ziekte van jezelf of je kindje invloed hebben op jullie gezondheid. Ook baby’s die bijvoorbeeld door vroeggeboorte sondevoeding krijgen kunnen later eetproblemen ontwikkelen.

Mijn visie op voeding als bron van groei


Goede, gezonde voeding is voor een kind vanaf het prilste begin belangrijk om blij en gezond (op) te groeien en zich positief te ontwikkelen. Naast goede voeding zijn aanraking, liefdevolle aandacht, warmte en beweging voor kinderen van levensbelang. De vervulling van deze behoeftes hebben vervolgens ook weer invloed op het eetgedrag.

De eetopvoeding van een kind start al in de baarmoeder. Een kind leert daar al smaken kennen door wat de moeder eet. En het voeden van een pasgeborene is meer dan eten geven. Het contact tussen ouder en kind is de basisvoorwaarde voor een pasgeborene om goed gevoed te zijn. Meteen na de geboorte zoekt een kind de borst of krijgt het de fles, de moeder reageert en maakt contact met haar kind. Zonder dit contact is er geen voeding, zonder voeding geen groei.

Mijn aanvullende, unieke werkwijze: VIB


Heb je al een (iets) ouder kind met eetproblemen? Met Video Interactie Begeleiding (VIB) ontdek je als ouder nog beter wanneer je kind positief met eten bezig is en hoe je dit kunt ondersteunen. Je filmt zelf enkele situaties aan de eettafel die ik daarna samen met jou/jullie bekijk en bespreek.

Ik heb jarenlange en goede ervaringen opgedaan met VIB in de kinderopvang en pas deze werkwijze daarom ook toe als diëtist. Ik ben gecertificeerd interactiebegeleider.

Hoe werkt VIB?


Wanneer je graag met VIB aan de slag gaat ga je zelf situaties aan de eettafel filmen. De beelden bekijk ik daarna samen met jou/ jullie als ouder(s). Op basis daarvan geef ik je heel gerichte adviezen. Je krijgt ook een korte samenvatting van wat we gezien en besproken hebben, zodat je dit thuis nog eens rustig na kunt lezen.

Mijn ervaring is dat er in ieder geval twee sessies nodig zijn om als ouder de handvatten te krijgen om deze positieve eetopvoeding te starten of uit te breiden.

Achtergrond VIB


VIB gaat uit van de kracht van positieve interactie tussen ouder en kind. Het stimuleert ouders om opmerkzaam te zijn welke initiatieven hun kind zelf neemt en om ontvangend en bevestigend te communiceren met hun kind.

Het resultaat is dat een kind zich gehoord en gezien voelt en daarmee zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld ontwikkelt. Het eten zal daardoor ook makkelijker gaan.

Meer weten over VIB?


Neem contact met me op als je meer wilt weten over deze verhelderende en positieve methode om het eetgedrag van je kind te helpen verbeteren.